Español
Galego
English
日本語
A adega
O Envero
Os nosos viños
Blog
Rompendo mitos
Cuestioenómetro
Contacto
Pon a proba os teus coñecementos vitivinícolas
Cuestioenómetro
¿Que é o envero?
Estado da uva no que comeza a concentrar ácido málico.
Momento da uva no que esta cambia de cor.
Cando a uva comeza a pasificarse.
¿Que son os taninos?
Compostos do viño que nos xeran sensación de astrixencia (sequidade) na boca.
Compostos da uva que dan cor ao viño.
Compostos do viño que achegan sensación ácida na boca.
¿Pódese elaborar un viño branco partindo de uvas tintas?
Si, porque a cor está (na gran maioría das uvas) na pel.
Si, pero despois hai que descolorar o viño para que quede branco.
Non, só se poden elaborar tintos e rosados.
¿O viño branco ten que consumirse ao ano seguinte da súa elaboración?
Si, porque non ten corpo para aguantar moito máis tempo.
Non, aguantan varios anos máis, dependendo da variedade de uva.
Non, adoitan aguantar máis tempo e a súa lonxevidade está ligada á súa elaboración.
¿Que significa enoloxía?
Palabra que deriva do grego oenos, <vino> e logos, <ciencia>.
Palabra que deriva do latín enus, <gusto ao vino> e logim <ciencia>.
Palabra que deriva do grego eno, <gusto ao vino> e logo <ciencia>.